maandag 24 januari 2011

Braam

 

Braam 
Naam
.
 
Naam Braam 
Familienaam; De cultuurbraam is ontstaan uit kruisingen van verschillende braamsoorten, waardoor er geen soortnaam aan gegeven kan worden. Meestal worden de rassen van de cultuurbraam daarom onder het geslacht Rubus en de sectie Moriferi gerangschikt.
Standplaats voedselrijke vaak kalkarme grond open plekken in bossen en hagen
Bloeiperiode juni aug
Eetbare delen Van de braam worden vooral de vruchten gebruikt. De vruchten zijn donkerblauw. Bramen hebben een zoete smaak en worden zowel vers gegeten als verwerkt in bijvoorbeeld bramenjam. Ook de bladeren van de braam kunnen voor consumptie gebruikt worden. Hiervoor moeten de bladeren, na het plukken, worden gedroogd op een droge en luchtige plaats. Hierna kan er van de gedroogde bladeren thee worden getrokken
Geneeskrachtige toepassingen versterkt het immuunsysteem en de algemene conditie, tegen huiduitslag , bloedend tandvlees, diarre koorts , bloedzuiverend en reguleerd de menstruatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten